Slide 2

Żywienie kliniczne w chorobach

Prawidłowy sposób odżywiania jest niezbędnym elementem leczenia lub profilaktyki chorób.
Plan modelowy w żywieniu klinicznym obejmuje szczegółowy wywiad żywieniowo – medyczny, pomiary antropometryczne, badanie składu ciała na analizatorze marki Tanita, indywidualny 2 tygodniowy plan żywieniowy wraz z przepisami, zaleceniami i listą zakupów w danej jednostce chorobowej, takiej jak:

  • Cukrzycy typu II i I, Insulinooporności
  • Nadciśnieniu
  • Dnie moczanowej
  • Miażdżycy i zaburzeniach lipidowych (hiperlipiedmia mieszana, hipertriglicerydemia, hipercholesterolemia)
  • Niedokrwistości
  • Chorobach tarczycy (Niedoczynność tarczycy, Hashimoto)
  • Chorobach jelit (zespół jelita drażliwego, choroba Leśniowskiego-Crohna)
  • Zaparciach
  • Chorobie refluksowej przełyku, chorobie wrzodowej
  • Celiakii, nietolerancjach glutenu
  • Nietolerancjach pokarmowych (dieta rotacyjno-eliminacyjna w nietolerancjach pokarmowych)

Wizyty kontrolne odbywają się co miesiąc celem monitorowania przebiegu realizacji zaleceń, samopoczucia, parametrów ciała.

Zadzwoń, aby umówić się na wizytę

Gratulacje! Produkt został dodany do Twojego koszyka

Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Ten produkt znajduje się obecnie w koszyku

Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka
Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.